Izvor: Magyar Szó, 17.Apr.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atmosfera podgreva želju za inostranstvom

Otkako je 2011 godine Nacionalni Savet Mađara (NSM) uveo program stipendija, svake godine odgovorni u NSM-u prvo obiđu završne razrede srednjih škola i sprovode anketu među đacima da bi ustanovili kolika je zainteresovanost za upis nekog od fakulteta. Ove godine cifre pokazuju zabrinjavajuću cifru, izjavio je Laslo Lenđel, savetnik za visoko školstvo SNM-a.

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Većina mladih Mađara želi u inostranstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2014, 14:00

Dve trećine mladih vojvođanskih Mađara ima želju da nakon završene srednje škole studira u inostranstvu, a samo trećina se izjasnila da bi želela da nastavi studije u Srbiji, izjavio je savetnik za visoko školstvo u Nacionalnom savetu Mađara Laslo Lenđel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.