Vojska pomaže vatrogascima u gašenju požara u istočnoj Srbiji

Izvor: Bor030.net, 03.Avg.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska pomaže vatrogascima u gašenju požara u istočnoj Srbiji

Zbog izutno visokih temperatura i serije dana bez kišnih padavina, širom istočne Srbije bukte šumski požari. Kako bi se što pre obuzdala vatrena stihija u pomoć vatrogascima pritekla je i Vojska republike Srbije angažujući helikopter HT-40.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odobrio je upotrebu helikoptera HT-40 Vojske Srbije iz sastava 98. vazduhoplovne brigade radi pružanja pomoći u gašenju požara >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << u rejonu sela Urovica, između Kladova i Negotina.

U ovom području vatra je zahvatila 150 hektara trave i niskog rastinja.

Kako bi se požar stavio pod kontrolu, vojska je koristeći protivpožarno vedro izbacivala vodene bombe.

Požara na otvorenom je danas i u prethodnih dana bilo i u opštinama Kladovo i Bor.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je za RTS da iskustvo pokazuje da je istočna Srbija najopasnija kada je reč o požarima jer, kako je naveo, tamo ima malo stanovnika, pa se požar primeti kasno.

Najavljeno je i da će u slučaju potrebe, pored helikoptera Vojske Srbije, biti angažovan i helikopter ruskog Ministarstva za vanredne situacije koji se od sinoć nalazi na stalnom dežurstvu u Nišu.

Požar kod Urovice je lokalizovan, a u akciji gašenja učestvovale su vatrogasne ekipe iz Kladova, Negotina i okolnih gradova, kao i meštani sa sopstnom mehanizacijom.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.