Vojska pomaže ugroženima u poplavama kod Kladova

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska pomaže ugroženima u poplavama kod Kladova

Više od 500 pripadnika Vojske Srbije treći dan bez prestanka pomaže građanima ugroženim poplavama u istočnom delu zemlje.

Vojska se trenutno angažuje u Tekiji, Boljetinu, Kazanskom potoku i Milutinovcu gde će, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, najverovatnije u ponedeljak, ako uslovi dozvole, biti postavljen most "Bejli".

Vojnici i starešine iz sastava više jedinica Kopnene vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Komande za obuku sa inžinjerijskim mašinama, kamionima i alatom uz pomoć stanovništva osposobljavaju saobraćajnice, izvlače mulj i nanose iz kuća i podruma, i sakupljaju pokućstvo, poljoprivrednu mehanizaciju i vozila koje je bujica odnela, dodaje se u saopštenju.

Tekiju i selo Boljetin gde su bujične vode u ponedeljak opustošile stotine kuća, danas su obišli zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić i komandant Kriznog štaba za ugrožena područja u opštinama Kladovo i Majdanpek general-major Milosav Simović.

Prema rečima generala Simovića, rad na polavljenim područijima je dobro organizovan, i na terenu, pored pripadnika Vojske nalazi se još oko 2.000 građana i pripadnika MUP rade na sanaciji šteta od poplava.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.