Vojska pomaže ugroženima u poplavama kod Kladova

Više od 500 pripadnika Vojske Srbije treći dan bez prestanka pomaže građanima ugroženim poplavama u istočnom delu zemlje. 

Više od 500 pripadnika Vojske Srbije treći dan bez prestanka pomaže građanima ugroženim poplavama u istočnom delu zemlje.

Vojska se trenutno angažuje u Tekiji, Boljetinu, Kazanskom potoku i Milutinovcu gde će, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, najverovatnije u ponedeljak, ako uslovi dozvole, biti postavljen most "Bejli".

Vojnici i starešine iz sastava više jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku sa inžinjerijskim mašinama, kamionima i alatom uz pomoć stanovništva osposobljavaju saobraćajnice, izvlače mulj i nanose iz kuća i podruma, i sakupljaju pokućstvo, poljoprivrednu mehanizaciju i vozila koje je bujica odnela, dodaje se u saopštenju.

Tekiju i selo Boljetin gde su bujične vode u ponedeljak opustošile stotine kuća, danas su obišli zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić i komandant Kriznog štaba za ugrožena područja u opštinama Kladovo i Majdanpek general-major Milosav Simović.

Prema rečima generala Simovića, rad na polavljenim područijima je dobro organizovan, i na terenu, pored pripadnika Vojske nalazi se još oko 2.000 građana i pripadnika MUP rade na sanaciji šteta od poplava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.