Vojska osnažuje stroj sa još 300 vojnika

Izvor: juGmedia, 26.Okt.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska osnažuje stroj sa još 300 vojnika

VRANJE/LESKOVAC/NIŠ/BUJANOVAC/PREŠEVO-Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića pokrenuta je procedura za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra ove godine, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije.

Dobrovoljno služenje vojnog roka od decembarske generacije vojnika biće šest meseci .

“Do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je, u toku 2016. godine, već primljeno 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata”, navode iz Ministarstva.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra ove godine uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koje će trajati šest meseci.

“Za šestomesečno služenje vojnog roka planirana su i veća novčana primanja za vojnike. Tokom prva tri meseca obuke naknada je oko 10.500 dinara, a planirano je da primanja u četvrtom mesecu budu oko 15.000 dinara, u petom mesecu oko 20.000 dinara i u šestom mesecu oko 25.000 dinara” kažu iz Centra Ministarstva odbrane u Vranju.

Najbolji vojnici iz svake generacije na dobrovoljnom služenju vojnog roka biće neposredno primljeni u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika.

“Cilj je da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezevni sastav” navode iz Ministarstva odbrane.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.