Vojska Srbije danas obeležava svoj dan

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije danas obeležava svoj dan

Vojska Srbije proslavlja svoj Dan, 23. april koji će biti obeležen polaganjem venaca i cveća na Spomenik neznanom junaku na Avali, i u Takovu kod Gornjeg Milanovca.

Vojska Srbije obeležava praznik 23. aprila u znak sećanja na taj dan kada je 1815. godine, na praznik Cveti, podignut Drugi srpski ustanak za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.

Povodom Dana VS juče je izvedena počasna artiljerijska paljba sa Kalemegdana i održani promenadni defile vojnih orkestara u Nišu i Beogradu.

Vojska ove godine primiti u radni odnos još 1.100 profesionalnih vojnika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Delegacija VS položila venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2017

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Ljubiša Diković sa saradnicima položio je danas, povodom Dana vojske, venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, saopštilo je Ministarstvo odbrane..."S ponosom se sećamo hrabrih ustanika koji su 1815. godine trasirali slobodarski put srpskog naroda...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.