Priština želi da preuzme kontrolu nad srpskim poslanicima

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Priština želi da preuzme kontrolu nad srpskim poslanicima"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić ocenio je da kosovske političke vlasti mogu da iskoriste izbornu matematiku da uspostave kontrolu na četiri od 10 srpskih poslanika da bi tako ostvarile svoje ciljeve: formirale vojsku, promenile Ustav i smanjile prava Srba.

Đurić je na vojvođanskoj televiziji RTV izjavio da ne veruje da će kosovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbi na izbore na Kosovu 11. juna "izaći u više kolona", iako postoje "mikrogrupe koje finansira Priština"

Po rečima Đurića, biranje političara koji su "postali deo folklora sponzorisanog od Albanca" predstavlja podrivanje srpskih interesa.

Ocenio je da je srpskoj zajednici neophodno jedinstvo i pobeda jedne stranke - Srpske liste koja će "gotovo vojnom disciplinom u Skupštini Kosova štititi njihove interese", a Vlada Srbije i premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić "podržaće srpske predstavnike kako bi ostvarili što bolji rezultat za srpsku zajednicu".

Đurić je rekao i da Srbija neće dozvoliti da se pitanje Zajednice srpskih opština na Kosovu "gura pod tepih".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.