Počela vežba Balkanski odgovor

Izvor: Studio B, 26.Maj.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vežba "Balkanski odgovor"

U kasarni „Car Lazar" i na poligonu Ravnjak Centra ABHO u Kruševcu počela je multinacionalna civilno-vojna vežba „Balkanski odgovor 2015", koja će trajati do petka, 29. maja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Tema vežbe je akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništavanje i akcidentima.

Na vežbi učestvuju pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << (Vojnomedicinske akademije, Centra ABHO, 246. bataljona ABHO, Centra za vezu i informatiku), predstavnici

Ministarstva unutrašnjih poslova - Specijalne antiterorističke jedinice.

Takođe učestvuju vatrogasni bataljoni Kruševac, policijska uprava Kruševca, jedinice Civilne zaštite Sektora za vanredne situacije Kruševac, Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra, kao i ekipe Crvenog krsta Srbije, Opšte bolnice Kruševac, pripadnici međunarodne Organizacije Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja i oružanih snaga Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Status posmatraća na vežbi imaju predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španije, Nigerije, Poljske, Mađarske, Evropske komande oružanih snaga SAD i Evropske odbrambene agencije.

Ministarstvo napominje da aktivnosti na vežbi neče imati uticaja na lokalno stanovništvo u bližem i daljem okruženju poligona Ravnjak. 
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kruševac: Počela vojna vežba “Balkanski odgovor 2015”

Izvor: Blic, 26.Maj.2015

U kasarni “Car Lazar” i na poligonu “Ravnjak” Centra ABHO u Kruševcu počela je multinacionalna civilno-vojna vežba “Balkanski odgovor 2015”...Vežba će trajati do petka, 29. maja, a tema je akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništavanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.