PREDSTAVA “NOĆ BOGOVA” U NIŠU

Izvor: kult-URA.com, 06.Maj.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSTAVA “NOĆ BOGOVA” U NIŠU

Premijerno izvođenje predstave “Noć bogova” u Nišu biće održano u petak, 29. maja, na sceni Doma Vojske Srbije, sa početkom u 20h. Predstavu je režirao Marko Manojlović, po tekstu jednog od najizvođenijih hrvatskih pisaca Mira Gavrana.
U predstavi igraju Vojin Ćetković, Nebojsa Cile Ilić i Dejan Lutkić.
Radnja predstave se dešava jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kada se kralj Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić) zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismejavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega....
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na kult-URA.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.