Nastavlja se suđenje žandarmima za incidente tokom Parade ponosa

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se suđenje žandarmima za incidente tokom Parade ponosa

Pred Višim sudom u Beogradu sutra će biti nastavljeno suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika vojne jedinice Kobra tokom Parade ponosa 2014. godine.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Na njihovom prvom pojavljivanju u sudu, kada je pročitana optužnica, oni su se kratko izasnili da nisu krivi. Njihovi advokati istakli su da je optužnica "krivo postavljena", nejasna i da nije individualizovana odgovornost policajaca.

Krivičnim prijavama policije protiv pripadnika Žandarmerije pridružio se i zaštitnik građana Saša Janković koji je podneo i prijave protiv pripadnika Vojne policije, ali su one odbačene.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra se nastavlja suđenje za paljenje ambasada

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2015

Pred Višim sudom u Beogradu sutra će biti nastavljeno suđenje grupi od 12 optuženih za paljenje ambasada 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija"...Na optuženičkoj klupi su učesnici nereda 21. februara 2008. godine: Dejan Vučković, Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Dušan Sedlar, Aleksandar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.