Zvonko Bogdan u Sava centru

Izvor: Politika, 25.Nov.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvonko Bogdan u Sava centru

„Šetnja” vojvođanskom ravnicom

Gledalište je bilo popunjeno do poslednjeg mesta. Orkestar, čim je zasvirao, bio je pozdravljen gromoglasnim aplauzom. Tamburaši na sceni odveli su publiku u prostrane vojvođanske ravnice. Posle nekoliko setnih instrumentalnih numera, na sceni „Sava centra” pojavio se Zvonko Bogdan, kralj panonske šansone, kako ga zovu. Domaćin je predstavio članove orkestra RTV Vojvodine, za koji kaže da ga prate bolje od policije. Primaši, kontraši, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << begešari, čelisti i čitav ansambl sa Miletom Nikolićem na čelu poklonio se publici, i koncert je mogao da počne.

– Trudio sam se da u svoj muzički program utkam vaše želje. Drago mi je što niste zaboravili stihove velikog pesnika Šandora Petefija – rekao je Zvonko Bogdan.

Muzika je krenula, a za njom i tekst prve numere: „Ako si ti pupoljak od ruže što beskrajno širi miris svoj, ja ću biti grana od tog cveta, samo da bih večno bio tvoj...” Usledila je „Hoću da te zaboravim”, a odsvirane su i „Hej, salaši na severu Bačke”, „Govori se da me varaš”, „Kada padne prvi sneg”, „Kad sam bio mlađan lovac ja”... Publika je sa tamburašima i Zvonkom Bogdanom otpevala već čuvenu „Ko te ima taj te nema”, kao i „Vratiće se rode” – numeru iz istoimene serije.

B. P.

objavljeno: 25.11.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.