Zloupotrebe u trošenju sredstava na KiM

Izvor: RTS, 05.Jul.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloupotrebe u trošenju sredstava na KiM

Postojale su zloupotrebe trošenja budžetskih sredstava koja su bila namenjena izgradnji gerontološkog centra u Kosovskoj Mitrovici, kao i škola, balon sale, ali i nekih lokalnih puteva, rekao predsednik Anketnog odbora za KiM Momir Stojanović.

Anketni odbor za kontrolu trošenja sredstava na Kosovu i Metohiji u dosadašnjem radu utvrdio je da su postojale zloupotrebe trošenja budžetskih sredstava koja su bila namenjena izgradnji gerontološkog centra u Kosovskoj Mitrovici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i škola, balon sale, ali i nekih lokalnih puteva, rekao je predsednik tog tela Momir Stojanović.

Stojanović je na sednici Anketnog odbora, koji ima za cilj da utvrdi trošenje budžetskih sredstava na KiM od 2000. godine do 2012. godine, obrazlažući dosadašnje rezultate ukazao je da Anketni odbor nema mandat da istražuje već može da utvrdi činjenice, na bazi kojih će dati preporuke skupštini, a ona dalje vladi i nadležnim organima da se sprovede istrga za nepravilnosti koje se utvrde.

Poslanik SNS-a Stojanović je tako precizirao da su iz budžeta izdvojena sredstva za izgradnju gerontološkog centra u Kosovskoj Mitrovici, ali da takav centar nije izgrađen.

On je naveo da je bilo zloupotrebe i u pogledu adaptacije škole i izgradnje balon sale, kao i lamela u selu Prilužju u opštini Vučitrn, ali i u platama u prosveti i lokalnoj samoupravi, pa tako radnici primaju 150 odsto plate iz srpskog budžeta, ali istovremeno i iz kosovskog.

"Mnogi objekti nisu privedeni nameni, a sredstva iz budžeta su izdvojena i potrošena", rekao je Stojanović navodeći da su zloupotrebe kada je reč o izgradnji puteva bile u pogledu cene i kvaliteta asfalta koji je korišćen.

Dejan Radenković iz SPS je istakao da Anketni odbor neselektivno pokušava da utvrdi šta se dešavalo i kako se novac trošio naglašavajući da to nije lak posao, ali da je važno da se na taj način "skine ljaga" sa običnog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Ti ljudi koji su sve to radili nisu obični lopovi, njih treba kazniti dvostrukim kaznama, jer su ugrozili nacionalni interes i opstanak naroda na Kosovu i Metohiji", poručio je Radenković, koji je ukazao da posebno treba utvrditi šta se dešavalo oko kupoprodaje objekata, kao i zloupotreba oko propisivanja lekova.

I Zoran Ostojić iz LDP je ukazao da je važno da se utvrdi kako se određivala cena i zašto su se za neke objekte davale "basnoslovne sume" kao da je reč o objektima u centru Beograda.

"Nemojte da se bavimo manjim stvarima, a da nam tako krupne stvari promiču", rekao je Ostojić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zloupotrebe u trošenju sredstava na KiM

Izvor: Akter, 05.Jul.2013

Anketni odbor za trošenja sredstava na KiM Skupštine Srbije utvrdio je da su postojale zloupotrebe trošenja budžetskih sredstava

Nastavak na Akter...

Zloupotrebe u trošenju sredstava na KiM

Izvor: Capital.ba, 05.Jul.2013

BEOGRAD, Anketni odbor Skupštine Srbije za kontrolu trošenja sredstava na Kosovu i Metohiji utvrdio je da su postojale zloupotrebe trošenja budžetskih sredstava koja su bila namijenjena izgradnji gerontološkog centra u ..

Nastavak na Capital.ba...

Muljanje sa novcem za KiM

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2013, 10:19

Anketni odbor za kontrolu trošenja sredstava na Kosovu i Metohiji u dosadašnjem radu utvrdio je da su postojale zloupotrebe trošenja budžetskih sredstava koja su bila namenjena izgradnji gerontološkog centra u Kosovskoj Mitrovici, kao i škola, balon sale, ali i nekih lokalnih puteva, rekao je predsednik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.