Zbog struje bez vode

Izvor: RTS, 28.Jul.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog struje bez vode

Posle više od 100 dana meštani sela Ostrovica i naselja Sveta Petka kod Niša su dobili vodu, ali je neizvesno do kada će je imati. Kamenolom, ipak, nije isključio struju na pumpama za seoski vodovod, iako meštani dva naselja nisu platila 300.000 dinara, što je bio uslov. U ime meštana sa predstavnicima Partizanskog puta, u čijem sastavu posluje kamenolom, pregovara opština Niška Banja.
Do pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neki dan deca koja se kupaju u bazenu u selu Ostrovica nije bila uobičajena slika. Dobrila Sedlan kaže da je presrećna što su dobili vodu.

"Da već jedanput to završimo, da se okonča i da imamo vodu, sramota je dvoje male dece, a ti nemaš vodu, kad mali Stefan kaže mama, a kad će da dođe voda da se okupam", kaže Dobrila Sedlan. 
Selo je prikupilo sumu od 150.000 dinara, dok su meštani naselja Sveta Petka dali nešto manje, ogorčeni što kako kažu sa njima niko ne pregovara.

"Da li moćete da razumeto to da nas niko ništa ne pita, a radi se šta se hoće, s nama se pregovara već da nekim trećim licem i to treće lice tvrdi umesto nas - da postoji nekakav dogovor", kaže Slavko Bogdanović, naselje "Sveta Petka".

"Pored problema oko naplate, zato što selo ima vodu neku iz starog vodovoda koju kamenolom isporučuje a ne naplaćuje, ne daju ljudi pare, pojedini ne daju ni da se uđe u dvorište", kaže Siniša Krstić, Direkcija za razvoj opštine Niška Banja.
Iako su platili ceo iznos meštani sela Ostrovica i dalje nemaju vodu, jer je pukla cev, a seoske česme ne rade još od izgradnje vodovoda. Zato osamdesetogodišnja Ruža Pavlović i dalje ide po vodu kod komšinice koja ima bunar.
"Ovo ne možete ni u ve-ce šolju da sipate da se očisti i da ima - nema, ima već sto dana nemamo vodu", kaže Ruža Pavlović.
Upravnik kamenoloma Milan Stajić upozorava da problem može biti i veći kada se bude znao status preduzeća Partizanski put u čijem sastavu posluje.

Milan Stajić, upravnik kamenoloma kaže da "Partizanski put" neće moći da plaća struju ni za sebe, a kamoli i za mesne zajednice, pogotovu ako ode u stečaj.
"Oni će biti onda u problemu ostaće bez napajanja električne energije, a samim tim neće imati vodu", dodaje on.
Trajno rešenje je odvojiti struju za pumpe za seoski vodovod, ali kako u kamenolomu ističu i izmirenje duga od gotovo dva miliona dinara, za koji pak meštani kažu da nije realan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.