Zahtev za izručenje Milićeva rutinska stvar

Izvor: 24sata, 03.Sep.2014, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za izručenje Milićeva rutinska stvar

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je danas, povodom najavljenog zahteva Srbije Kini za izručenje Marka Milićeva, da će to biti rutinska stvar.

Profesor FPN je istakao da su odnosi između Srbije i Kine tradicionalno dobri, da počivaju na interesima i da očekuje ovog meseca posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini i razgovore sa kineskim zvaničnicima o ekonomiji.

Simić je podsetio da se završava most Zemun - Borča i da je novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << prošle godine u Bukureštu Kina okupila 16 zemalja istočne Evrope na samitu na kome je najavila novi projekat od 12 tačaka i paket od 10 milijardi dolara.

Deo tih sredstava bi, kako je nagovešteno, trebalo da bude uložen u modernizaciju pruge Budimpešta - Beograd, drugi deo u termoelektranu "Nikola Tesla", a treći verovatno u Koridor 11, dodao je Simić.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Izručenje Milićeva rutinska stvar"

Izvor: B92, 03.Sep.2014

Povodom najavljenog zahteva Srbije Kini za izručenje Marka Milićeva, profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je da će to biti rutinska stvar...Ceo sučaj je bizaran, jer do sada nije mnogo kriminalaca iz Srbije tražilo utočište u Kini, rekao je Simić gostujući u Jutarnjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.