ZAVRŠEN ĐAČKI VUKOV SABOR U TRŠIĆU

Izvor: Kurir, 23.Maj.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN ĐAČKI VUKOV SABOR U TRŠIĆU

LOZNICA - Festival Đački Vukov sabor završen je u rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića u Tršiću kod Loznice takmičenjem srednjoškolaca u poznavanju jezika i predstavljanjem časopisa "Danica za mlade".

Sabor je u sredu 19. maja zvanično otvorila učenica Gimnazije "Vuk Karadžić" u Loznici Dajana Đukić, koja je prošle godine bila đak generacije lozničkih osnovnih škola.

Potom je solistički koncert održao Lozničanin Momir Novaković - omladinski svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prvak u sviranju harmonike.

Tokom četvorodnevnog trajanja ove tradicionalne manifestacije posvećenoj stvaralaštvu mladih Srbije u Loznici i Tršiću održano je niz različitih muzičkih, scenskih, likovnih i folklornih programa, u kojima su učestvovali mladi stvaraoci iz više mesta Srbije.

Srednjoškolci Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa izveli su multietničku pozorišnu predstavu "Ti i ja smo mi", a uručene su i nagrade najuspešnijim učesnicima ovogodišnjeg osmog po redu literarnog konkursa "Vukovo zvono".

Priređena je izložba radova Nebojše Gligorića, studenta Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, predstavljen Politikin zabavnik, održan nastup folklornih grupa i organizovane raznovrsne đačke radionice.

Centralni programi održani su juče u Tršiću posle 20. republičkog takmičenja osnovaca u poznavanju srpskog jezika, predstavljeni radovi polaznika đačkih radionica i izvedena predstava za decu "Plavi zec" beogradskog pozorišta "Boško Buha".

Učesnike sabora u Tršiću u petak je obišao ministar za upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, koji je i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.

Organizator manifestacije bio je Centar za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice, a pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Loznica.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen 39. Đački Vukov sabor

Izvor: RTS, 23.Maj.2010

Tradicionalni Đački Vukov sabor u Tršiću završen je republičkim takmičenjem iz srpskog jezika i jezičke kulture. Petodnevna manifestacija okupila na stotine učenika iz Srbije i RS...Republičkim takmičenjem iz srpskog jezika i jezičke kulture i predstavljenjem "Danice za mlade", u Tršiću...

Nastavak na RTS...

Završen 39. Đački Vukov sabor

Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2010, 07:01

LOZNICA - Festival Đački Vukov sabor završen je juče u rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića u Tršiću kod Loznice takmičenjem srednjoškolaca u poznavanju jezika i predstavljanjem časopisa "Danica za mlade"...Sabor je u sredu 19. maja zvanično otvorila učenica Gimnazije "Vuk Karadžić"...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.