Vučićeva kritika Vremena pritisak na medije

Izvor: Beta, 15.Avg.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva kritika Vremena pritisak na medije

BEOGRAD, 15. avgusta 2014. (Beta) - Kritika premijera Aleksandra Vučića upućena nedeljniku Vreme je nedopustiva i predstavlja pritisak na slobodu medija, saopštilo je u petak Nezavisno udruženje naovinara Srbije (NUNS).

Vučić je u četvrtak, predstavljajući ugovor s kompanijom Etihad, kritikovao "Miškovićeve novine" zbog objavljivanja, kako je naveo, netačnih podataka o obavezama Srbije iz ugovora s Etihadom.

Premijer je potom objasnio da je reč o nedeljniku Vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i dodao da je tekst radjen u okviru projekta Evropske unije, ali da on misli da je reč o pojedincima, a ne o EU.

"U demokratskom društvu, nedopustivo je da najviši predstavnik izvršne vlasti na takav način javno diskvalifikuje jedan medij. Premijerovo prozivanje ovog nedeljnika predstavlja pritisak na slobodu medija, tim pre što je Vreme kritikovao zbog teksta koji se bavio analizom sve do juče tajnog ugovora", saopštio je NUNS.

U tom novinarskom udruženju su naveli da je informisanje gradjana o toj temi bilo od prvorazrednog interesa i da je "očigledno da je upravo tekst objavljen u Vremenu primorao Vladu Srbije i premijera da ugovor s Etihadom konačno predstave javnosti".

Tekst o ugovoru s Etihadom u Vremenu je objavila Balkanska novinarska istraživačka mreža - BIRN, podsetili su u NUNS-u.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vreme i NUNS osudile izjavu Vučića

Izvor: B92, 15.Avg.2014

Nedeljnik Vreme ocenjuje da premijer Aleksandar Vučić vrši pritisak na nezavisno novinarstvo ocenom da je taj list novina Miroslava Miškovića...Prethodno je i NUNS saopštio da je Vučićeva kritika upućena nedeljnikz "Vreme" nedopustiva i da predstavlja pritisak na slobodu medija...Vučić je...

Nastavak na B92...

UNS: Neprimerena kritika Vučića

Izvor: Blic, 15.Avg.2014

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da javno analiziranje teksta iz nedeljnika "Vreme" premijera Srbije Aleksandra Vučića, tokom jednosatnog predstavljanja ugovora koji je potpisan sa aviokompanijom Etihad, predstavlja neprimerenu i nesrazmernu kritiku medija...Vučić je isticao da su nedeljnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.