Vozila srpskih ministara gađana kamenicama

Izvor: RTS, 27.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozila srpskih ministara gađana kamenicama

Kolona vozila u kojima su bili srpski ministri Goran Bogdanović i Nebojša Bradić, i savetnik predsednika Srbije Mlađan Đorđević, gađana je kamenicama kod Leposavića.Pokret 1389., posredno preuzeo odgornost za incident. Vlada ubuduće neće tolerisati napade.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović osudio je današnji napad na kolonu vozila kod Leposavića, u kojoj su bili ministri vlade Srbije, i kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da vlada Srbije ubuduće neće tolerisati takve napade.

"Napad su izvršili ekzekutori političke opcije koja ne želi mirnim putem da rešava probleme na Kosovu", rekao je Bogdanović Tanjugu i dodao da je dijalog jedini način za rešavanje problema kosovskih Srba.

Veliku odgovornost za današnji napad snosi lokalno rukovodstvo i Krizni štab za organizovanje blokade kretanja pripadnika Euleksa na severu Kosova, rekao je on i naglasio da vlada neće ubuduće tolerisati ovakve napade.

Kolona vozila u kojima su bili ministri za Kosovo i Metohiju i za kulturu i medije, Goran Bogdanović i Nebojša Bradić, i savetnik predsednika Srbije Mlađan Đorđević, gađana je kamenicama kod Leposavića.

Komandir Policiske stanice u Leposaviću Dragan Stefanović potvrdio je Tanjugu da se incident dogodio oko 12:30 časova i da u njemu nije bilo povređenih.

Zvanično nije saopšteno ko je odgovoran za incident, ali se u međuvremenu saopštenjem oglasio Pokret 1389, navodeći da su članovi te organizacije, koji zajedno sa meštanima Leposavića već četiri dana borave na barikadi kod tog mesta, odlučili da ministra Bogdanovića "zaustave i zatraže objašnjenje i izvinjenje" zbog njegovih "izjava da su barikade na severu Kosmeta obične provokacije".

U kosovskoj policiji rečeno je da je policija na terenu i utvrđuje detalje.

Dva vozila su manje oštećena.

Kolona vozila je, posle kraćeg zaustavljanja zbog ovog incidenta, nastavila put ka Kosovskoj Mitrovici gde će dvojica ministara i savetnik predsednika Republike prisustvovati svečanoj sednici Univerziteta u Mitrovici, a sutra će prisustvovati svečanosti povodom Vidovdana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vidovdanske svečanosti: Bogdanović i Bradić na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2009

BEOGRAD - Povodom velikog srpskog praznika Vidovdana, ministri za Kosovo i Metohiju i kulturu Goran Bogdanović i Nebojša Bradić boraviće danas i stura u Pokrajini...Bogdanović će posetu Kosovu i Metohiji iskoristiti i da u Zvečanu, povodom Dana Prištinskog univerziteta, održi govor na Svečanoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vozila ministara Vlade Srbije gađana kamenicama

Izvor: Blic, 27.Jun.2009

Kolona automobila u kojoj su se nalazili ministar kulture Nebojša Bradić, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, ministar vera Bogoljub Šijaković i savetnik predsednika Tadića Mlađen Đorđević kamenovana je juče na ulazu u Leposavić, nedaleko od blokada koje su postavili Srbi zbog...

Nastavak na Blic...

Bogdanović: Vlada ubuduće neće tolerisati napade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2009

GRAČANICA - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović osudio je današnji napad na kolonu vozila kod Leposavića, u kojoj su bili ministri vlade Srbije, i kazao da vlada Srbije ubuduće neće tolerisati takve napade..."Napad su izvršili egzekutori političke opcije koja ne želi mirnim putem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Proslava Vidovdana na Kosovu

Izvor: B92, 28.Jun.2009, 17:40

Priština -- Proslava Vidovdana na Kosovu protiče u senci incidenta kada je juče kod Leposavića kamenovana kolona u kojoj su bili ministri Vlade Srbije...Parastosu na Gazimestanu prisustvovalo je najviše građana u poslednjih desetak godina. Odgovornost za napad kod Leposavića preuzela je organizacija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.