Vojna parada   pod konac

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna parada pod konac

Bat strojevog koraka i gromke oficirske komande odzvanjali su juče gradskim trgom u Užicu.

Hiljade Užičana pozdravilo je paradu povodom Dana Vojske Srbije. Centar grada bio je okupiran narodom pridošlim da vidi artiljerce, pešadince, specijalce, gardiste, pripadnike rečne flotile, mirovnjake u misijama UN.

- Zadatak nam je da se rađamo i živimo, ne da ratujemo i umiremo. Sila misli da može da savlada svakoga, ali slabost sile je to što veruje samo u sebe - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poručio je predsednik Tomislav Nikolić, koji je u pratnji ministra odbrane Nebojše Rodića i načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića izvršio smotru jedinica. On se osvrnuo i na NATO napad na Srbiju rekavši da tako nešto ne bi učinili ni varvari.

- Paradu su otvorili gardisti. Potom su defilovale jedinice pod crvenim, crnim, zelenim, plavim beretkama, maskirnim šapkama. Kadeti su proneli barjake iz Velikog rata. Tmurno nebo nije dalo da se vine eskadrila „lovaca“, pa su se u vazduh vinuli helikopteri. Među gostima bio je premijer Dačić i ministri Antić, Mrkić, Ljajić, Ilić, Selaković, Jovanović, Udovičić, Bačević.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.