Vežba Štit pokazaće za šta su sve naše snage spremne

Izvor: Studio B, 20.Nov.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba "Štit" pokazaće za šta su sve naše snage spremne

Situacija u Srbiji je bezbedna i stabilna, poručuje ministar policije Nebojša Stefanović. Ističe da će građani u subotu prilikom pokazne vežbe "Štit" videti da je Srbija spremna za sve vrste ugrožavanja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da će se združena pokazna vežba "Štit" održati na tri lokacije u Beogradu. Prvi program RTS-a direktno će prenositi tu antiterorističku vežbu od 11 časova.

"Na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << lokacije biće održane veoma složene, komplikovane vežbe, koje će pokazati kakav je odgovor Republike Srbije na bilo kakvu vrstu terorističkog ugrožavanja. Videće se i šta su sve naše snage spremne da urade, šta sve imamo u arsenalu, šta su sve naši kapaciteti i mislim da će ljudi biti zadovoljni da vide da je Srbija potpuno spremna da se suoči sa svakom vrstom ugrožavanja, a da preventivno radimo da takve vrste ugrožavanja uopšte ne bude", rekao je Stefanović dodajući da je danas održana i generalna proba vežbe.

Ističe da je situacija u Srbiji bezbedna i stabilna. Sve jedinice su, kaže, na terenu. "Pratimo sve što se dešava u vezi sa terorizmom i neutrališemo pre nego što se napadi realizuju. Situacija je bezbedna i stabilna", poručuje ministar.

Kroz Srbiju je, ističe, za 24 sata prošlo 3.500 migranata, što je manje nego u prethodnom periodu.

"Efekti napada u Parizu dali su takvu vrstu rezultata, svi čekaju reakciju i kako će se to oslikavati na migratorni talas", rekao je ministar.

Ukazuje da su Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić vodili mudru politiku kada je u pitanju izbeglička kriza, ali i odnosi u regionu.

Stefanović je rekao da su mnogi kritikovali odlazak Vučića u Srebrenicu, ali da oni nisu bili dalekovidi da vide koliko je značajno graditi to poverenje.

Govoreći o zahtevima policijskih sindikata, Stefanović je istakao da je s Nezavisnim sindikatom policije postigao dogovor da se povećaju naknade za ljude koji rade najsloženije poslove i da budu isplaćeni putni troškovi koji se duguju godinama u nazad. Dodaje da će, kako bude rastao BDP, biti prostora i za povećanje plata.

Povodom najave Policijskog sindikata Srbije da će u ponedeljak krenuti sa štrajkom glađu, Stefanović je rekao da Vlada neće reagovati na ucene.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Bezbednosna situacija stabilna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, a da će građani sutra prilikom pokazne vežbe "Štit" videti da je Srbija spremna da se suoči sa svakom vrstom ugrožavanja..."Mi smo podigli naše obaveštajne kapacitete i sve naše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.