Veselinović: Poslanici idu na izlet; Gojković: Dođite svi

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Poslanici idu na izlet; Gojković: Dođite svi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je danas sve poslanike da prisustvuju otvaranju Pupinovog mosta jer je prethodno zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Janko Veselinović upitao gde u Poslovniku o radu parlamenta piše da poslanici mogu ići na izlete za vreme radnog vremena I čime su to napređnaci zaslužili da samo oni budu pozvani na taj događaj.

“Ja vas pitam, da li su i ostale poslaničke grupe dobile poziv za otvaranje mosta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji danas otvaraju premijeri Srbije I Kine, I koja je to posebna zasluga poslanika SNS da njih čekaju autobusi ispred skupštine, a neće učestvovati u ovoj raspravi I od čijih para su ti autobusi plaćeni”, rekao je Veselinović.

On je konstatovao da su poslanici SNS još pre četiri dana znali za otvaranje “kada niko nije znao”, te da će sada poslanici koji ostanu, sami sebi pričati o amandmanima dok će drugi otići na izlet.

“Gde u Poslovniku skupštine piše da poslanici mogu da idu na stranačka dešavanja I izlete”, upitao je on I naglasio da je reč o stranačkom dešavanju jer je pozvana samo jedna poslanička grupa.

“Sem ploče koju ste postavili, ništa za taj most niste uradili”, dodao je.

Gojković mu je odgovorila da je radno vreme skupštine od 10 do 18 sati sa pauzom od jednog sata, te da bi Veselinoviću kao pravniku trebalo da bude jasno da se može utvrditi I drugo radno vreme.

“Izleti nisu predviđeni, niti ima izleta, to ću shvatiti kao pežorativno što ste hteli da iznesete ne znam na čiji račun. A što se tiče poziva, zaista ne znam o čemu se radi, evo ja vas kao predsednik parlamenta pozivam da svi dođete na otvaranje mosta”, rekla je ona.

Istakla je I da je taj događaj vrlo važan državu.

“Ako ja sad izađem deset minuta, verujte mi imam mnogobrojne obaveze, ne odnosi se na ono što ste govorili, ali svakako ću prisustvovati, biće mi čast, sa pozivom ili bez”, rekla je Gojković Veselinoviću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.