Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar kod Makarske: Putevi blokirani, evakuisani gosti hotela

MAKARSKA - Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren saobraćaj na putevima koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik.

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sčasova, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tokom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci DIP Divulje i DIP Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske,Tučepa, Brela, Promajne i Podgore.

Bura, koja na tom području puše od subote, u jačanju je i jak vjetar pravi probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju.

Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom.

Evakuisani su gosti hotela "Sirena" i dio stanovništva samog Porta. Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autoputem preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča.

(Index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKI POŽAR U HRVATSKOJ Gore šume, evakuisano stanovništvo i turisti, zatvoreni putevi

Izvor: Blic, 18.Jun.2017

Širenje požara kod Podgore je danas popodne zaustavljeno, ali se vatrogasci još bore da požar stave pod kontrolu, javlja Hina...Vatrogasci saniraju površinu od oko 300 hektara i gase povremene vatre, a tri kanadera Ministarstva obrane posle 13 sati gasila su požar u borovoj šumi Parka prirode...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.