Velika vojna vežba Severne Koreje povodom dana vojske

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika vojna vežba Severne Koreje povodom dana vojske

Seul -- Severna Koreja započela je veliku vojnu vežbu na istoku zemlje, kojom obeležava 85 godina od osnivanja svoje narodne vojske.

U saopštenju južnokorejske vojske navodi se da se vežba izvodi u regionu Vonsan, ali nije dalo više detalja o tome koje vrste oružja se koriste, niti koje vojne jedinice u njoj učestvuju, prenosi CNN.

"Naša vojska posmatra kretanje severnokorejske vojske i ostajemo pripremljeni", navodi se u saopštenju.

Ova vežba Severne Koreje podudara se s vojnim vežbama američke i južnokorejske mornarice u Žutom moru, na zapadnoj obali Korejskog poluostrva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika vojna vežba Severne Koreje povodom dana vojske

Izvor: RTS, 25.Apr.2017

. Severna Koreja započela je veliku vojnu vežbu na istoku zemlje, kojom obeležava 85 godina od osnivanja svoje narodne vojske.

Nastavak na RTS...

Ovih dana obe Koreje imaju paralelne vojne vežbe: Vatra bukti sa obe strane poluostrva dok se iščekuje presudni 9. maj (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2017, 14:10

Severna Koreja i SAD nastavljaju sa vojnim pretnjama, a kao da to nije dovoljno već se i jedna i druga strana se trude da pokažu kolika je zapravo njihova vojna moć. Kim Džong Un je sa svojim režimom sproveo masovnu vojnu vežbu razmene vatre, a sa druge strane Donald Tramp je u Južnoj Koreji rasporedio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.