(VIDEO,FOTO) Pogledajte neverovatne snimke nevremena koje je zadesilo Srbiju!

Izvor: Press, 31.Jul.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO,FOTO) Pogledajte neverovatne snimke nevremena koje je zadesilo Srbiju!

Jaka kiša padala je na području Obrenovca, a prema radarskim osmatranjima, u tom delu zemlje padao je i grad.
Olujni vetar, praćen jakom kišom i grmljavinom, večeras između 21 i 22 sata zahvatio je Kraljevo i okolinu.Kako je rečeno u Odeljenju prognoze, obilne padavine i grad registrovani su u Sremu, južnom delu Bačke u području Šapca, Valjeva, Čačka i u dolini Zapadne Morave.

 
Nevreme je večeras pogodilo i Novi Sad i Kraljevo. Delovi Kraljeva ostali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bez struje.

 
Zbog nevremena bez električne energije ostali su potrošači u Lađevcima, na pravcu prema Vitanovcu i u naseljima Mataruge i Roćevići. Dogodila su se dva manja požara u ugostiteljskim objektima u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, ali su odmah lokalizovani.

 
- Grom je udario u električne ormare u ta dva objekta, i izazvao kratak spoj. Ali, vatrogasne službe su brzo reagovale, tako da su sprečile da se požar raširi dalje od tih elektro ormara. Na ulicama ima dosta vode, ali nije pričinjena veća šteta, rekao je Tanjugu Radoica Kočović, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.
Nadležni trenutno obavljaju probe pred ponovno uključenje struje koje se očekuje u toku večeri. Evo kako su meštani Valjeva čekali nevreme.

 
Jak pljusak je poplavio neke ulice u Novom Sadu. Oluja sa grmljavinom i kišom zahvatila je i delove Srema.

 
Očekuje se da se do kraja večeri nevreme proširi i na druge delove zemlje.

 
U naredna dva dana se očekuju jake oluje širom Srbije. Nevreme je i na krajnjem jugu Srbije - u Topličkom i u Jablaničkom okrugu, dok radarska slika ukazuje da je slično bilo i u Kosovskoj Mitrovici. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije je kontaktirao vodoprivredna preduzeća koja su nosilac odbrane od poplava na vodama prvog reda, i u ovom trenutku se vrši obilazak vodotokova i saniranje pojedinih kritičnih mesta na nasipima.

 
Na vodama drugog reda, kojim gazduju lokalne samouprave, komandanti štabova na teritoriji opština u kojima se očekuje eventualno izlivanje reka upoznati su sa prognozom i naloženo je preduzimanje mera kako bi se efekti eventualne poplave umanjili, a to, između ostalog, podrazumeva podizanje pripravnosti komunalnih preduzeća. U susret nevremenu, podignut je i nivo pripravnosti specijalističkih timova za spasavanje u vodi i pod vodom. Ovaj zastaršujući snimak najbolje oslikava kako su munje i gromovi udarali večeras u Srbiji:

 
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NEVREME U SRBIJI Grad veličine lešnika u Sokobanji

Izvor: Blic, 31.Jul.2014

Centar Sokobanje pogodilo je jako nevreme, a nakon kiše, padao je i grad veličine lešnika. ..Danas je bilo problema širom Srbije zbog jakog nevremena. U Kostolcu kiša neprestano pada već više od 24 sata, dok je u Požarevcu i Topoli proglašeno vanredno stanje...VIDEO > Grad kao lešnik u Sokobanji..Najčitanije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.