Uručene licence za 20 izdavača udžbenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene licence za 20 izdavača udžbenika

BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović uručio je danas dozvole za izdavanje udžbenika - licence za 20 izdavacća, i tom prilikom istakao da će o sadržaju knjiga brinuti struka.

Licence tipa A, za izdavače koji mogu da štampaju sve udzbenike, uručene su predstavnicima Zavoda za udžbenike, Narodne knjige - Alfa, Kreativnog centra, BIGZ-u školstvo, Eduki, Epohi i Klettu.

Licence tipa B, za izdavače koji će štampati knjige po oblastima, uručene su Akronolu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agenciji Dominanta, Freski, Gerundijumu, zatim preduzeću Korak po karak, Krug, Matematiskop, M&G Dakta, Novi logos, agenciji Opšta tehnika i Soho graph, Teatru za i Ingliš buku (The english book).

Svi navedeni izdavači su iz Beograda.

Obradović je tom prilikom istakao da je današnji događaj za prosvetu Srbije značajan kao 31. avgust prošle godine kada je usvojen Zakon o udžbenicima i nastavnim sredstvima.

Ministar je naveo da su licence dokaz da su ispunjeni svi uslovi za bavljenje izdavanjem knjiga i da će sve ostalo ubuduće biti pitanje kvaliteta.

"O sadržaju udžbenika brinuće se struka, a kvalitet neka odredi poziciju za svakog od vas. Na državi je da obezbedi jednake uslove za sve", istakao je Obradović obraćajući se predstavnicima izdavačkih kuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Licence dobilo 20 izdavača udžbenika

Izvor: RTS, 01.Apr.2010

Uručeno 20 licenci izdavačima koji će moći da štampaju udžbenike u skladu sa novim Zakonom o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima...Ministar prosvete Žarko Obradović uručio je 20 licenci izdavačima koji će moći da štampaju udžbenike u skladu sa novim Zakonom o udžbenicima i drugim...

Nastavak na RTS...

Dozvole izdavačima udžbenika

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2010

Ministar prosvete Žarko Obradović uručio je u četvrtak 20 licenci izdavačima, koji će moći da štampaju udžbenike u skladu sa novim Zakonom o udžbenicima. Cilj je da deca imaju udžbenike kvalitetnog sadržaja, urađene po predviđenim standardima

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.