Uprkos žalbama, nijedan postupak protiv izvršitelja

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos žalbama, nijedan postupak protiv izvršitelja

Građani su prošle godine podneli oko 200 žalbi na rad privatnih izvršitelja, ali nije pokrenut nijedan disciplinski postupak protiv njih, izjavila je danas zamenica predsednice Komore izvrštelja Svetlana Manić i najavila mogućnost pojeftinjenja usluga izvršitelja.

Ona je naglasila da nacrt novog zakona o obezbeđenju i izvršenju na precizniji i obuhvatniji način treba da definiše disciplinsku odgovornost izvršitelja. "Komora je zainteresovana da pitanje disciplinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odgovornosti bude potpuno regulisano, tako da ne bude u tom smislu pritužbi građana", rekla je Manić.

Upitana kako je moguće da je podneto 200 žalbi, a da nije pokrenut nijedan disciplinski postupak prošle godine, ona je odgovorila da "sve pritužbe građana ne znače i postojanje osnova za disciplinsku odgovornost". "To ne znači da nije načinjen prekršaj, odnosno gde god Komora utvrdi da je učinjena određena nepravilnost nalaže da se određena nepravilnost otkloni, ali to ne znači da je to istovremeno i osnov za disicplinsku odgovornost", istakla je Manić.

Podsetimo, Nacrt novog zakona o izvršenju i obezbeđenju koji je od 1. aprila na javnoj raspravi predviđa da izvršitelji dobijaju veća ovlašćenja, ali i odgovornost.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.