Umetnost može sve

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnost može sve

Kreativna radionica Krug iz Smederevske Palanke postoji sedam godina, a trenutno na sekcijama grafičara, vajara, ikonopisaca, slikara ima oko 90 polaznika, od 7 do 77 godina. Na raspolaganju im je više od 20 kvadratnih metara ateljea.
U prostoriji prepunoj štafelaja, snalaze se samo oni. Kreativci. Za njih, sve je tu na mestu i u savršenom redu. Dok jedni spremaju prijemne ispite za željene škole, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugi uče da crtaju.

Za Pavla Stefanovića kažu da je njihov filozof. Sandra Ćosić dolazi  na časove iz Niša. Penzionerka Gordana Vulićević kaže da, od odlaska u penziju, svoje vreme upotpunjuje učenjem veštine ikonopisanja.
I dok se Neda izražava na pesku, kako su nam rekli, primitivnom tabletu, Bojan, akademski slikar, koji je zaslužan da svako dobije pravu inspiraciju, kaže da je iz njegovog ateljea 28 mladih ljudi upisalo željenu školu.
Zbog atmosfere u kojoj stvaraju, kreativci se lako prepoznaju i biraju se za saradnike. Tako će ova družina pomoći Bojanu Marinkoviću, akademskom slikaru, da ostvari svoj san, a Planka dobiti spomenik Novaku Nokoviću u natprirodnoj veličini od delova mašina, automobila, traktora. Jer umetnost može sve.
rts.smederevo@rts.rs
+381 26 227 065

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.