Ukupno 337 Palestinaca poginulo od 8. jula

Izvor: Blic, 19.Jul.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukupno 337 Palestinaca poginulo od 8. jula

Najmanje 41 Palestinac poginuo je danas u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Pojas Gaze, gde je od 8. jula poginulo 337 Palestinaca, a 2.400 njih je povređeno, saopštio je UN u Gazi.

Ujedinjene Nacije navode da su tri četvrtine žrtava civili, a UNICEF tvrdi da su među žrtvama i 73 maloletnika.

Izrael je u noći između četvrtka i petka započeo kopnenu operaciju jer posle 2.000 vazdušnih napada na Pojas Gaze nije uspeo da neutrališe palestinski radikalni pokret Hamas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji iz Gaze ispaljuje rakete na Izrael.

Jedan izraelski Beduin poginuo je u raketnom napadu nadomak grada Dimona na jugu Izraela gde se nalazi nuklearna centrala. Još jedan izraelski civil i vojnik poginuli su od početka sukoba.

Najmanje 1.164 rakete ispaljene su na Izrael a 320 je oboreno. Izraleci navode da je od četvrtka ispaljeno 90 raketa iz Pojasa Gaze na Izrael.

Izraelska pešadija uz pomoć oklopnih vozila danas je ojačala svoj položaj u tampon zoni od 2,5 kilometra duž granice između Izraela i Pojasa Gaze Vojska je saopštila da je napala 240 "teorističkih" lokacija, među kojima deset tunela i 22 pristupa tunelima.

Izrael je za kopnenu akciju mobilisao 53.200 rezervista. Vojska je zatražila od meštana nadomak grada Gaze da se evakuišu. Procenjeno je da u tom delu živi više od milion ljudi.

UN u Gazi navodi da u prihvatnim centrima UN-a ima 50.000 raseljenih Palestinaca uz bojazan da će se broj povećati.

Na diplomatskom planu za sada nije postignut nikakav napredak uprkos pozivima na prekid vatre.

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus se nalazi na Bliskom istoku a predviđen je i dolazak generalnog sekretara UN Bana Ki-Muna.

Egipatske vlasti su ove nedelje bezuspešno predložile prekid vatre. Egipat je posredovao u postizanju primirja između Izraela i Hamasa 2012. godine, međutim sada je rezervisan jer sadašnja vlada u Kairu ne podržava Hamas, smatrajući da je to palestinsko krilo svrgnutog egipatskog islamističkog Muslimanskog bratstva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadima na Gazu ubijeno 339 ljudi

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jul.2014

Palestina – Među stotinama žrtava neprestanih izraelskih napada na Gazu je i osam članova jedne porodice, djeca i dalje ginu. I protekle noći Izrael je intenzivirao napade na Pojas Gaze. U dosadašnjim raketnim napadima, ubijeno je 337 osoba među njima 77 djece. Ranjeno je 2385 osoba, a trenutno...

Nastavak na SandzakPress.net...

Skoro 360 Palestinaca poginulo

Izvor: Akter, 20.Jul.2014, 10:42

Najmanje 14 Palestinaca jutros je poginulo u pojačanoj izraelskoj kopnenoj ofanzivi na pojas Gaze, čime je broj palestinskih žrtava dostigao 357

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.