Ugljanin:  I Bošnjaci u Srbiji ko Palestinci

Izvor: Mondo, 22.Avg.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: I Bošnjaci u Srbiji ko Palestinci

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je u pojasu Gaze na snazi religijski šovinizam.

Foto: BETA / Milan Obradović

On je naglasio da Ujedinjene nacije moraju više učiniti da zaštite narod u Palestini.

Ugljanin je nakon sastanka sa otpravnikom poslova Ambasade Palestine Abdelom Rahimom Kaledom i konzulom Talalom Elzikom kazao da su Bošnjaci u Sandžaku u prethodne 24 godine preživljavali slične torture >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tadašnjih režima.

On je naglasio da će poslanici SDA Sandžaka tražiti da Skupština Srbije osudi agresiju Izraela nad palestinskim narodom i pozove na povlačenje izraelskih snaga, te da se omogući obnavljanje porušenih kuća kao preduslov za mirovne razgovore.

Kako se navodi u saopštenju stranke, Otpravnik poslova Palestinske Ambasade Abdel Rahim Kaled se zahvalio na "podršci koju SDA Sandžaka pruža u cilju zaštite nevinog civilnog stanovništva u Palestini".

On je istakao da je pojasu Gaze do sada poginulo više 2.000 ljudi, a među njima i 560 dece.

Otpravnik je izjavio da se sistematski uništavaju kuće, škole i drugi infrastukturni objekti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.