UNS: Dan nakon Novosti blokiran i račun štamparije Borba

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Dan nakon Novosti blokiran i račun štamparije Borba

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je, dan nakon blokade računa kompanije Novosti, blokiran i račun štamparije Borba na iznos od gotovo 265 miliona dinara, zbog nemogućnosti te firme da naplati dugove od kompanije Novosti.

U saopštenju UNS se navodi da je Poreska uprava račun Borbe, koja štampa list Večernje novosti, blokirala 13. jula za 264.817.814 dinara, dan nakon blokade računa kompanije Novosti.

Direktor štamparije Vladimir Gudurić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << potvrdio je UNS-u da je račun firme blokiran i prvobitno najavio da će o tom slučaju razgovarati ali je naknadno rekao da ne može da daje informacije.

"Blokadom štamparije ugrožen je rad ove firme, ali i štampanje lista Večernje novosti", navodi se u saopštenju UNS.

Račun kompanije Novosti blokiran je 12. jula, zbog duga iz 2009. godine, kada nisu podmirene obaveze prema državi - doprinosi za poreze i zarade u visini 103 miliona i 25 miliona za neplaćeni PDV.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.