Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoubilačkim napadima u Ramadi ubjeno 10 policajaca

Irački zvaničnici su saopštili da je u tri samoubilačka napada čija su meta bila vladina skloništa u Ramadi, ubjeno 10 policajaca.

Policijski zvaničnik je rekao i da je najmanje sedam policajaca takođe ranjeno u koordinarnoj bomabaškoj akciji 15.maja.

Ramada je glavni grad provincije Anbar, gdje se vladine trupe bore sa militantima Islamske države (ID).

Napad je, kako kaže policija, bio novi pritisak ekstremista ID da bi pokušali da preotmu i dijelove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Ramade koje još uvjek kontroliše iračka vlast.

Ahtal al Fahdavi, vijećenik u provinciji Anbar, kaže da su borbe oko vladinih skloništa u Ramadi u toku i da se tamo nalazi većina gradskih zvaničnika koji rade za iračku vladu.

Ramada je bila ključno uoprište pobunjenika tokom američke invazije na Irak.

Sada ga u većini drže iračke trupe iako militanti Islamske države kontrolišu neke dijelove grada, većinom rubna područja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak: Ubijeno 10 policajaca

Izvor: Akter, 15.Maj.2015

Deset policajaca ubijeno je u tri skoro simultana samoubilačka napada automobilima bombama na kompleks državnih zgrada u Ramadiju, glavnom gradu iračke zapadne provincije Anbar, gde se vladine snage bore sa ekstremistima Islamske države, saopštili su irački zvaničnici..Jedan policijski zvaničnik...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.