U parlamentu Katalonije glasanje o nezavisnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U parlamentu Katalonije glasanje o nezavisnosti

BARSELONA - Poslanici u parlamentu španske pokrajine Katalonije trebalo bi danas da glasaju o prijedlogu secesionističkih stranaka, koje imaju većinu poslanika, o planu za nezavisnost od Španije do 2017. godine.

Tu inicijativu španska centralna vlada smatra protivnu Ustavu Španije, a vlada premijera Marijana Rahoja je najavila da će, ukoliko prijedlog bude usvojen, preduzeti zakonske mjere da ga ospori, prenijela je agencija AP.

Početak rasprave uoči glasanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u katalonskom parlamentu je zakazan za danas u 10 časova.

Iako su katalonski ogranci vladajuće španske Narodne partije i Španske socijalističke radničke partije uložili žalbe da bi sprečili današnje glasanje, španski Ustavni sud je u četvrtak presudio da ono može da se održi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U parlamentu Katalonije danas glasanje o nezavisnosti

Izvor: Studio B, 09.Nov.2015

Poslanici u parlamentu španske pokrajine Katalonije trebalo bi danas da glasaju o predlogu secesionističkih stranaka, koje imaju većinu poslanika, o planu za nezavisnost od Španije do 2017. godine...Tu inicijativu španska centralna vlada smatra protivnu Ustavu Španije, a vlada premijera Marijana...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.