Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2014, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srpsku doputovalo oko 400 djece sa Kosova

BANJALUKA - Oko 400 djece sa Kosova i Metohije doputovalo je u gradove i opštine širom Republike Srpske gdje će kod svojih vršnjaka i domaćina boraviti do 24. avgusta.

Ukupno osam autobusa sa djecom sa Kosova i Metohije stiglo je u Banjaluku, Mrkonjić Grad, Gradišku, Prnjavor, Teslić, Bileću i Gacko.

Boravak djece u predviđenim destinacijama organizovao je Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, u saradnji sa osnovnim školama i rukovodstvima lokalnih zajednica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saopšteno je iz Odbora.

Šest autobusa je, nakon skoro četvoročasovnog redovnog pregleda na graničnom prelazu Mali Zvornik - Karakaj, kasnilo tri do četiri časa od planiranog redovnog dolaska u gradove i opštine.

Dva autobusa koja su došla preko Graničnog prelaza Delevuša bez zadržavanja došla su u Bileću i Gacko planiranim popodnevnim časovima.

Djecu sa Kosovske Mitrovice u Banjaluci su oko 23.00 časa dočekali i pozdravili predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov, pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Zdravko Marjanović, konzul Generalnog konzulata u Banjaluci Radoslav Ilić i direktor Centra "Zaštiti me" Zorica Kuzmanović, kao i rukovodstva osnovnih škola "Sveti Sava" i "Branko Radičević", te porodice kod kojih će biti smještena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srpsku doputovalo oko 400 djece sa Kosova

Izvor: Cafe.ba, 18.Avg.2014

BANJALUKA - Oko 400 djece sa Kosova i Metohije doputovalo je u gradove i opštine širom Republike Srpske gdje će kod svojih vršnjaka i domaćina boraviti do 24. avgusta...Ukupno osam autobusa sa djecom sa Kosova i Metohije stiglo je u Banjaluku, Mrkonjić Grad, Gradišku, Prnjavor, Teslić, Bileću...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.