Izvor: RTS, 28.Nov.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bangladešu 32 mrtvih

Prilikom iskrcavanja putnika prevrnuo se trajekt u Bangladešu. Stradala 32 putnika, uglavnom žene i deca. Veruje se da u tajektu ima još zarobljenih putnika.

U Bangladešu su 32 osobe poginule, među njima 12 dece, a oko 80 se vodi kao nestalo kada se prevrnuo trajekt prilikom iskrcavanja putnika, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Šef policije oblasti Bhola, 197 kilometara jugoistočno od prestonice Dake, Saifur Hosani izjavio je agenciji Sinhua da su spasilačke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekipe do sada izvukle 32 tela i da se očekuje da će broj žrtava biti veći, jer se veruje da su neki putnici ostali zarobljeni u prevrnutom plovilu.

Zvaničnici navode da se još uvek čeka na dolazak čamaca za spasavanje i dodaju da je pokrenuta straga o okolnostima ove nesreće.

Trajekt je potonuo pošto se nagnuo na jednu stranu, dok su se putnici iskrcavali u pristaništu.

Trajekt sa tri palube u petak uveče je plovio iz glavnog grada Dake u grad Bola, a na njemu se nalazio veliki broj ljudi koji su išli na proslavu Kurban-bajrama, dodaje se u saopštenju policije. 

Nije poznat tačan broj putnika koji su se nalazili na plovilu kada se prevrnulo.

U Bangladešu se najčešće ne vode spiskovi putnika, ali, kako su javili mediji u Daki, u trenutku prevrtanja mnogi od oko 1.500 putnika su se već iskrcali.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zarobljeni u trajektu smrti

Izvor: Glas javnosti, 29.Nov.2009, 12:30

DAKA - Najmanje 32 osobe su poginule, među kojima i dvanaestoro dece, kada se trajekt sa skoro 1.500 putnika kasno preksinoć prevrnuo i potonuo u pristaništu na jugu Bangladeša...Trospratni trajekt potonuo je u pristaništu Nazirpur, a broj putnika na njemu bio je triput veći od dozvoljenog. Putnici...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.