Trifunović video poziv na džihad

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2015, 05:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović "video" poziv na džihad

Dve fotografije koje je na svom profilu na internetu objavio profesor Fakulteta bezbednosti Darko Trifunović izazvale su oštre polemike u Novom Pazaru i Sandžaku.

Na slikama snimljenim u učionici jedne od srednjih škola u Novom Pazaru, učenik i njegov profesor sa podignutim kažiprstom drže zastavu na kojoj iznad belog mača piše:

"Svedočim da nema drugog boga osim Alaha i da je Muhamed božji rob i božji poslanik".

Na drugoj fotografiji učenik maskiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fantomkom pozira sa istom zastavom i podignutim prstom.

Trifunović smatra da se radi o pozivu na džihad jer podignuti kažiprst simbolizuje "ideologiju čija je okosnica destrukcija zapadnog sveta".

- Jel treba nekome da bude odrubljena glava da bismo reagovali - pitao je Trifunović tvrdeći da je Islamska država "pružila pipke i u Srbiji", kao i da se njena "ostrva" nalaze na Pešteru.

A, ovo su slike iz novopazarskih srednjih skola! Posto se u Srbiji svi bave necim sto im nije struka! pic.twitter.com/uXihM6Cy4r— Darko Trifunović (@Darko4s) May 27, 2015

Mediji su istražili fotografije i utvrdili da je profesor sa slike veroučitelj Dženan Dreković koji već dve godine ne živi u Novom Pazaru. Dreković se javio iz Luksemburga i rekao da će tužiti Trifunovića.

Objasnio je da je sporna slika nastala u jednoj školi u Novom Pazaru pre pet godina i da se ne seća imena ni učenika, niti škole. Dodao je da on i njegov učenik u ruci drže zastavu Saudijske Arabije, međunarodno priznate države, i da je tekst na zastavi molitva koji svaki musliman izgovara po nekoliko puta dnevno. Oni koji poznaju Drekovića kažu da je bio ozbiljan nastavnik i da nikada đake nije navodio ni na kakav fanatizam.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.