Tri godine zatvora novinarima Al Džazire

Izvor: VOA, 29.Avg.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine zatvora novinarima Al Džazire

Sud u Egiptu proglasio je trojicu novinara Al Džazire krivim zbog podrške zabranjenom Muslimanskom bratstvu i osudio ih na tri godine zatvora.

Sud u Kairu je danas objavio odluku. Sudija Hasan Farid je u obrazloženju odluke rekao da su novinari posedovali opremu koja nije dobila odobrenje egipatskih bezbednosnih vlasti kao da su trojica novinara širila lažne vesti i koristila svoju hotelsku sobu kao centar za emitovanje bez dozvole.

Presuda se očekivala ranije ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << meseca ali je sud stalno odlagao pretres od kako su Kanađanin Mohamed Fahmi, Egipćanin Bahed Mohamed i Australijanac Peter Greste uhapšeni u decembru 2013. godine.

Direktor medijske mreže Al Džazira Mostefa Souag u saopštenju je naveo da je današnja presuda suprotna logici i zdravom razumu. Sjedinjene Države su među brojnim zemljama koje su saopštile da je Egipat nezakonito uhapsio novinare Al Džazire.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.