Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražio da napuste stan, oni ga zapalili

SMEDEREVO - Nevjenčani par, Dalibor Stojanović (36) i Anđelka Crnjin (44), mučki su pretukli svog stanodavca, nekadašnjeg bokserskog šampiona, Bobana Bogdanovića Dželju (64), a potom ga zapalili, jer je tražio da napuste njegov stan u kojem su živjeli besplatno, saznaju "Novosti" u Višem tužilaštvu u Smederevu.

Prema nezvaničnim informacijama, kobne noći u Smederevskoj Palanci Anđelka, Dalibor i Boban bili su zajedno u lokalnoj kafani. Stanodavac kod koga su živjeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << besplatno više od mjesec dana ranije im je saopštio da moraju da napuste stan, jer mu uskoro dolazi supruga iz Švajcarske. Kada su došli kod Bogdanovića, njih troje su počeli da se svađaju. Dalibor je u jednom trenutku nasrnuo na Bobana. Grijalicom i stolicom je mučki pretukao bivšeg boksera koji je, inače, bio u alkoholisanom stanju.

"Kada se Bogdanović onesvestio, Dalibor je mislio da ga je ubio. Izašao je ispred stana, gde ga je čekala Anđelka, i od nje zatražio upaljač", rekli su u Višem tužilaštvu. "Kada se vratio, video je da je živ, te mu je zadao još par udaraca nogarom od stolice. Potom je preko njega bacio ćebe i zapalio."

Iz džepa onesviješćenog Dalibor je uzeo 150 franaka, a u brzini nije primjetio da u drugom džepu ima još 800 "švajcaraca". Dvojac je vozom pobjegao do Beograda, gdje su razmijenili novac. Kupili su kartu do Zrenjanina, ali su prije toga svratili u Novi Bečej, gdje ih je policija i uhapsila.

Osumnjičeni Dalibor je priznao djelo i ispričao kako je plan bio da podmetanjem požara sakriju tragove. Htjeli su navodno da ubistvo smjeste osobi koja je trebalo da dođe kod Dželje u stan te noći.

Osumnjičeni se terete za teško ubistvo u pokušaju i određen im je pritvor do 30 dana.

Uloga Anđelke Crnjin se još ispituje. Prema riječima njenog nevjenčanog partnera, ona nije učestvovala u zločinu. To će tužilac, ipak, provjeriti, a ona zasad ima status saučesnika u pokušaju teškog ubistva.

Boban Bogdanović je u teškom stanju, nalazi se u vještački izazvanoj komi, i njegov život je ugrožen. Ima opekotine trećeg stepena i amputirane su mu noge. Inače, ranije se zvao Dželja Ališanović, a nekadašnji je višestruki prvak Srbije i šampion Jugoslavije.

(NN/novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Tražio da napuste stan, oni ga zapalili

Izvor: Cafe.ba, 08.Feb.2016

Nevjenčani par, Dalibor Stojanović (36) i Anđelka Crnjin (44), mučki su pretukli svog stanodavca, nekadašnjeg bokserskog šampiona, Bobana Bogdanovića Dželju (64), a potom ga zapalili, jer je tražio da napuste njegov stan u kojem su živjeli besplatno, saznaju Novosti u Višem tužilaštvu u...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.