Tadić: Likvidacija Bin Ladena legitimna

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2011, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Likvidacija Bin Ladena legitimna

Predsednik Srbije Boris Tadić je, povodom ubistva vođe Al Kaide Osame bin Ladena, rekao da je legitimna svaka oružana akcija protiv onih koji predstavljaju pretnju miru i bezbednosti u svetu.

"Svako ko učestvuje u terorističkim aktima mora biti tretiran kao begunac od pravde i svaka oružana, vojna akcija protiv onih koji predstavljaju pretnju miru i bezbednosti u svetu je sasvim legitimna", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Tadić posle sastanka sa predsednikom Mađarske Palom Šmitom u Palati Srbija.

Tadić je istakao da će Srbija nastaviti borbu protiv teororizma, kao i saradnju sa obaveštajnom zajednicom sveta čiji je deo.

"Mi smo potpuno svesni veza koje postoje između Al Kaide i pojedinih radiklanih islamističkih organizacija u istočnoj Evropi i pažljivo pratimo sve obavestajne podatke koji dolaze od nas. Uveren sam da će građani Srbije u budućnosti imati potrebnu sigurnost", rekao je Tadić.

Amerčki komandosi ubili su vođu Al Kaide 2. maja u napadu na njegovo sklonište u Pakistanu.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TADIĆ O UBISTVU BIN LADENA: LEGITIMNA AKCIJA

Izvor: Kurir, 05.Maj.2011

Legitimna je svaka oružana akcija protiv onih koji predstavljaju pretnju miru i bezbednosti u svetu, kaže predsednik Srbije..BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić danas je, povodom ubistva vođe Al Kaide Osame bin Ladena, rekao da je legitimna svaka oružana akcija protiv onih koji predstavljaju...

Nastavak na Kurir...

Posle ubistva Bin Ladena, KFOR bi mogao da bude meta Al Kaide

Izvor: Blic, 06.Maj.2011, 13:25

BEOGRAD - Dragan Vladisavljević, direktor Vojne obaveštajne agencije, ocenio je u intervjuu za “Blic” da je ubistvo Osame bin Ladena značajan korak u borbi protiv terorizma i rekao da je u toku procena kako će to uticati na ovu terorističku mrežu - da li će njeno delovanje biti neutralisano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.