Tači: Ostavka ako izostane podrška parlamenta

Izvor: RTS, 10.Mar.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ostavka ako izostane podrška parlamenta

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će podneti ostavku ukoliko parlament ne podrži njegovu inicijativu da Bezbednosne snage Kosova budu transformisane u vojsku. Američki ambasador Greg Delavi upozorio kosovske zvaničnike da takve poteze ne povlače bez "koordinacije sa partnerima".
"Ukoliko parlament ne podrži vojsku, podneću ostavku", rekao je Tači kosovskoj televiziji RTK, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su potezi koji su prethodili pokretanju inicijative da se Bezbednosne snage Kosova transformišu u vojsku koordinisani sa partnerima.

Ključni kosovski partner Sjedinjene Američke Države poslednjih dana su u nekoliko navrata pozivale vlasti u Prištini da ne povlače jednostrane poteze, odnosno da ne "preskaču poteze" u procesu transformacije bezbednosnih snaga.
"Amerika veruje da bezbednost Kosova zavisi od kvaliteta odnosa sa partnerima. Ne želimo da Kosovo povlači poteze bez koordinacije sa ključnim partnerima", napisao je Delavi na Tviteru.
Apel američkog ambasadora, međutim, nije imao mnogo uticaja na Tačija, koji je "partnerima" poručio da "ne treba da budu iznenađeni, jer će vojska biti formirana u saradnji sa relevantnim međunarodnim faktorima".
"Sve je u skladu sa zakonom. Kao vrhovnih komandant oružanih snaga Kosova, verujem da ovo pitanje mora biti zaključeno", rekao je Tači.
Osim Amerikanaca, namere Prištine da formira vojsku kritikovao je i NATO.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Podneću ostavku ako me parlament ne podrži

Izvor: B92, 10.Mar.2017

Kosovski predsednik Hašim Tači kaže da će podneti ostavku ako parlament ne podrži inicijativu da Bezbednosne snage Kosova budu transformisane u vojsku..."Ukoliko parlament ne podrži vojsku, podneću ostavku", rekao je Tači kosovskoj televiziji RTK...Prema njegovim rečima, proces formiranja kosovske...

Nastavak na B92...

Tači će podneti ostavku ako Skupština ne podrži njegovu inicijativu

Izvor: Beta, 10.Mar.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da će podneti ostavku ako Skupština Kosova ne podrži njegovu inicijativu za formiranje vojske Kosova."Ako parlament ne podrži moj predlog za formiranje vojske, podneću ostavku", rekao je Tači za Radio-televiziju Kosovo.On je danas zatražio od vlade i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.