TUŽILAŠTVO TRAŽI: Doživotni zatvor za Stanišića i Simatovića

Izvor: Kurir, 28.Jan.2013, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILAŠTVO TRAŽI: Doživotni zatvor za Stanišića i Simatovića

Tužilaštvo Haškog tribunala iznoseći završne reči na suđenju Stanišiću i Simatoviću za njih zatražilo kazne doživotnog zatvora

HAG - Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je kazne doživotnog zatvora za bivše visoke fukcionere Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića, objavljeno je danas u ovom sudu.

"Nakon razmatranja težine zločina, uloge koju su optuženi u njima imali i olakšavajućih okolnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tužilaštvo predlaže da, u slučaju da ih Pretresno veće proglasi krivim po svim tačkama optužnice, izrekne kaznu doživotnog zatvora za obojicu optuženih", navodi se u završnom podnesku optužbe.

Iznošenje završnih reči u predmetu Stanišić i Simatović održaće se u tribunalu od sutra do četvrtka.

Optužnica ih tereti da su organizovali, opremili, obučili, naoružali i finansirali tajne jedinice SDB, za koje se tvrdi da su ubijale, progonile i deportovale hrvatske, muslimanske i druge nesrpske civile iz Hrvatske i iz BiH, od 1991. do 1995. godine, i da su rukovodili tim jedinicama.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo Haškog tribunala greškom emitovalo informaciju o Stanišiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2013

Tužilaštvo Haškog tribunala greškom je objavilo informaciju da traži kazne doživotnog zatvora za bivše visoke fukcionere Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Doživotni zatvor za Stanišića i Simatovića?

Izvor: Mondo, 28.Jan.2013

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je kazne doživotnog zatvora za bivše visoke fukcionere Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića, objavljeno je danas u ovom sudu..."Nakon razmatranja težine zločina, uloge koju su optuženi u njima imali i olakšavajućih...

Nastavak na Mondo...

Završne reči Simatoviću i Stanišiću

Izvor: B92, 29.Jan.2013, 12:24

Hag -- U Haškom tribunalu počinje iznošenje završnih reči na suđenju nekadašnjim funkcionerima Službe državne bezbednosti Srbije, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću...Njih dvojca se terete da su organizovali, opremili, obučili, naoružali i finansirali tajne jedinice, za koje se tvrdi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.