Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TALAČKA KRIZA U DAKI Islamska država preuzela odgovornost za napad

Islamska država preuzela je odgovornost za napad na restoran u Daki gde je ranije danas upala grupa od devet napadača i uzela više talaca među kojima ima i stranaca.

UPDATE: Local TV showing officers walking around with their guns drawn in #Dhaka #Bangladesh - @aletweetsnews pic.twitter.com/Y2faTQHo3J

IS je istovremeno saopštila da je u tom napadu ubijeno više od 20 ljudi, objavila je agencija Islamske države Amak. Prethodno su lokalni mediji javili da je stradalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet osoba, među kojima i dva policajca.

VIDEO: Scenes outside the restaurant where a hostage situation is taking place in #Dhaka #Bangladesh https://t.co/q7DaGdHlkj

Kako je ranije preneo CNN, u restoranu se nalazi najmanje 20 talaca.

Gunmen attack restaurant in #Dhaka’s diplomatic quarter

Read More: https://t.co/SMfbxpWzjf pic.twitter.com/ETVB0rixPZ

Veliki broj policajaca stigao je na lice mesta i blokirao čitavo područje u kom se nalazi restoran koji inače često posećuju stranci.

Identitet napadača za sada nije poznat, ali je jedan od očevidaca koji je uspeo da pobegne iz restorana ispričao da su vikali "Alahu akbar", navodi AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ID preuzela odgovornost za napad u daki

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016

DAKA - Islamska država preuzela je odgovornost za napad na restoran u Daki gdje je ranije danas upala grupa od devet napadača i uzela više talaca među kojima ima više stranaca...ID je istovremeno saopštila da je u tom napadu ubijeno više od 20 ljudi, objavila je agencija Islamske države Amak...Nekoliko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.