Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID preuzela odgovornost za napad u daki

DAKA - Islamska država preuzela je odgovornost za napad na restoran u Daki gdje je ranije danas upala grupa od devet napadača i uzela više talaca među kojima ima više stranaca.

ID je istovremeno saopštila da je u tom napadu ubijeno više od 20 ljudi, objavila je agencija Islamske države Amak.

Nekoliko stranih državljana je među taocima u restoranu, izjavio je policijski zvaničnik u glavnom gradu Bangladeša Bendžir Ahmed.

Najmanje jedan policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je poginuo u obračunu sa napadačima a dvojica su ranjena, saopštila je policija, javio je Rojters.

Identitet napadača za sada nije poznat, ali je jedan od očevidaca koji je uspio da pobjegne iz restorana ispričao da su vikali "Alahu akbar", navodi AP.

Lokalni dnevnik "Daka tribjun" navodi da je najmanje 20 civila uzeto za taoce, ali ta informacija nije potvrđena.

On je naglasio da policija pokušava da osigura bezbjednost talaca na miroljubiv način.

Policija i bezbjednosne snage blokirale su prilaze tom dijelu Dake.

Američka Ambasada u Daki objavila je poruku na društvenoj mreži "Tviter" da postoje izvještaji o oružanom incidentu i talačkoj krizi.

Reports of shooting and hostage situation in Gulshan 2, Dhaka. Please shelter in place and monitor news.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.