Svetski dan prava potrošača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2013, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan prava potrošača

BEOGRAD -

U svetu se danas obeležava Svetski dan prava potrošača koji su UN ustanovile 1983. godine, a u Srbiji taj datum biće obeležen Sajmom potrošačkih prava koji organizuje Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine.

Na toj manifestaciji, koja se održava u Beogradu u Delta sitiju od 14 do 20 časova, predstaviće se više od 20 institucija i organizacija iz oblasti zaštite potrošača, a savete posetiocima davaće predstavnici tržišne, poljoprivredne, turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sanitarne inspekcije, kao i Centar za medijaciju i udruženja potrošača.

Nacionalni savet za zaštitu potrošača Srbije usvojio je u februaru ove godine Nacrt strategije zaštite potrošača 2013-2018, koji obuhvata i Akcioni plan za njegovu realizaciju, a javna rasprava o tom dokumentu trajaće do 20. marta.

"Sajam potrošačkih prava organizuje se sa ciljem da što veći broj potrošača obavestimo o njihovim pravima, a nosi im i poruku da postoje različite institucije i udruženja koja štite njihova prava i interese", izjavila je glavni stručnjak za zaštitu potrošača projekta Jačanje zaštite potrošača u Srbiji koji finansira EU Gražina Rokicka.

Predstavnici organizacija potrošača u Srbiji kazali su da veliki broj potrošača još uvek ne zna svoja prava, kao i koje organizacije imaju ovlašćenja da zastupaju njihove interese pred vlastima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svetski dan prava potrošača

Izvor: Studio B, 15.Mar.2013

Obeležava se Svetski dan prava potrošača koji su UN ustanovile 1983. godine. ..U Srbiji taj datum biće obeležen Sajmom potrošačkih prava koji organizuje Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine. Na toj manifestaciji, koja se održava od 14 do 20 časova u Delta sitiju, predstaviće se više...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.