Svetski dan dečjih linija obeležava se sutra

Izvor: Blic, 16.Maj.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan dečjih linija obeležava se sutra

BEOGRAD - U Srbiji i širom sveta, sutra će biti obeležen 17. maj - Svetski dan telekomunikacija i Svetski dan dečjih linija.

"NAcionalna DEčja Linija - NADEL Srbija", kao program telefonske savetodavne podrške za decu i mlade, koji već šestu godinu realizuje Centar za zaštitu odojčadi dece i omladine iz Beograda predstviće građanima tim povodom svoje aktivnosti.

Volonteri-savetnici će u centru glavnog grada zainteresovanima deliti promotivne materijale i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovarati sa decom i građanima o značaju programa savetodavno telefonske podrške i rezultatima u dosadašnjoj praksi.

Postojanje i razvoj telefonskih servisa za decu jedan je od modela promocije dečjih prava i zaštite dece od nasilja, zloupotreba i diskriminacije, kao i prava deteta na bezbedno detinjstvo i život u porodici.

Opstanku dečje linije "NADEL Srbija", osim posvećenog radnog tima i grupe od 25 telefonskih savetnika, kako se navodi, daju i "Telekom Srbija" besplatnim telefonskim impulsima, Centar u Zvečanskoj, kao realizator i Ministarstvo rada i socijalne politike, kao finansijer programa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Svetski dan borbe protiv hipertenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 10:26

BEOGRAD -..Svetski dan borbe protiv hipertenzije, obeležava se danas širom sveta, a ovogodišnja tema je "Kolika je vrednost vašeg pritiska", kako bi se skrenula pažnja građanima da se redovnim merenjem može postaviti pravovremena dijagnoza i odrediti terapija...Načelnik Centra za hipertenziju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.