Švajcarski borbeni avion nestao iznad Alpa

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski borbeni avion nestao iznad Alpa

Borbeni avion švajcarskih vazduhoplovnih snaga koji je nadletao Alpe u centru Švajcarske nestao je u ponedeljak popodne, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Potraga je odmah pokrenuta. Za sada se ne zna šta je sa pilotom", navelo je ministarstvo u saopštenju.

Avion jednosed F/A-18 C, vodi se kao nestao od 18.30 časova po centralnoevropskom vremenu u oblasti Sisten, naveo je isti izvor.

U junu su se dva švajcarska lovca tipa Tiger F-5E sudarila tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenažnog leta u Holandiji, i jedna od tih letelica se zapalila i srušila. Pilot je uspeo da se katapultira.

Avion tipa F/A-8 švajcarske vojske udario je u planinu u centru Švajcarske 2013. godine, kada su poginuli pilot i putnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojni avion nestao u Švajcarskoj

Izvor: Blic, 29.Avg.2016

Borbeni avion švajcarskih vazduhoplovnih snaga koji je nadletao Alpe u centru Švajcarske nestao je danas popodne, saopštilo je minsitarstvo odbrane...Air force F/A-18C jet goes missing in central Switzerland, search launched #newsline https://t.co/b3vTmclTnh pic.twitter.com/XpwCiNsJ60.."Potraga je...

Nastavak na Blic...

POTRAGA NA ALPIMA Nestao švajcarski borbeni avion, ništa se ne zna o sudbini pilota

Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 08:19

Švajcarski borbeni avion nestao je u subotu popodne u alpskom centralnom delu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje...Za sada se ništa ne zna o sudbini pilota, navodi se u saopštenju, a prenela je agencija AP...U toku je potraga za avionom tipa F/A-18C, koji je nestao istočno od grada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.