Štrajk upozorenja u Mitrosu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja u "Mitrosu"

SREMSKA MITROVICA - Radnici sremskomitrovačke klanice i fabrike konzervi "Mitros", u vlasništvu koncerna "Svislajon – Takovo", održali su štrajk upozorenja, sa zahtevom da se preispita privatizacija preduzeća i spreči zatvaranje jedne od najvećih klanica u našoj zemlji.

Štrajkači tvrde da vlasnik "Mitrosa", Rodoljub Drašković, namerava da zatvori preduzeće. Kako navode,"Mitros" je prvo podeljen na dva dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kojih je firma "Mitros svislajon" već u stečaju, a "Takovo agrar" u predstečajnom postupku.

Vlasniku zameraju to što otvara novu fabriku konzervi u Gornjem Milanovcu, a ne koristi takav progon u Mitrovici. Klanica takođe slabo radi jer, tvrde radnici, svega se tridesetak svinja dnevno zakolje i to 2 puta nedeljno.

Predstavnici sindikata kažu da je pre privatizacije u preduzeću radilo skoro 950 radnika, a danas svega 147. Štrajkači poručuju da znaju i hoće da rade i da neće odustati od svojih zahteva dokle god se ne preispita privatizacija i rad preduzeća, a kako kažu, sva nadležna ministarstva su o tome obaveštena.

Radnici "Mitrosa" redovno primaju plate, a duguju im se zarade iz perioda pre privatizacije, međutim, njihova isplata je takođe obaveza novog vlasnika.

Prošle godine "Mitros" je obeležio pedeset godina postojanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radnici "Mitrosa" traže preispitivanje privatizacije

Izvor: Kurir, 10.Feb.2010

SREMSKA MITROVICA, 10. februara (Tanjug) - Ispred zgrade sremskomitrovacke industrijske klanice i fabrike konzervi "Mitros" danas je održan protestni skup zaposlenih, koji su stupili u generalni štrajk i zahtevaju da se preispita privatizacija tog preduzeća, poslovanje "Svis Lajon - Mitrosa" i "Takovo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.