Stiže najhladnija zima u poslednjih 100 godina

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2014, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže najhladnija zima u poslednjih 100 godina

Predstojeća zima biće najhladnija u poslednjih 100 godina, a zahvatiće veliki deo Starog kontinenta, najavljuju britanski meteorolozi. Velike količine snega uporno će zatrpavati Evropu, praćene veoma niskim temperaturama. Prema procenama britanskih meteorolga, arktička zima će okovati kontinent čak pet meseci.

Biće mnogo snega i mnogo ispod nule, predviđaju Britanci

 

Britanci najavljuju da prvi ledeni talas možemo očekivati već u novembru.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Za januar predviđaju rekordno nisku temperaturu od minus 27 stepeni Celzijusa, i to na većem delu kontinenta, uključujući i predeo u kojem se nalazi Srbija.

 

Naglo zahlađenje sa sobom će doneti i sneg, koji će na planinama usloviti stvaranje snežnog pokrivača. Niži predeli na bele pahulje čekaće do druge polovine novembra, kažu srpski meteorolozi koji se donekle slažu sa britanskim kolegama i prognoziraju da će nastupajuća zima biti hladnija i sa više snega nego prošla.

"Prvi sneg u nižim predelima može da se očekuje u novembru i to drugoj polovini meseca, a pratiće ga, svakako, jače zahlađenje. Poslednja nedelja novembra je uobičajeno vreme za prvi sneg u gradovima, ali ove godine možemo da ga očekujemo i malo ranije. Generalno, prošla zima je bila topla sa malo snega, a ove očekujemo znatno niže temperature, i više kiše i snega", kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.