Stefanović: Više krivičnih prijava za krijumčarenje ljudi

Izvor: RTS, 01.Apr.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Više krivičnih prijava za krijumčarenje ljudi

Tokom prošle godine podneto je ukupno 277 krivičnih prijava protiv 516 lica koja su bila organizatori krijumčarenja ljudi, a samo u januaru i februaru ove godine 124 krivične prijave protiv 194 takvih osoba, pokazuju podaci MUP-a.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je to gotovo četiri ili pet puta više u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Time pokazujemo da smo posvećeni borbi protiv ilegalnih migracija", istakao je Stefanović na Parlamentarnoj skupštini NATO-a u Beogradu.
Kako je rekao, srpska policija je u prethodnom periodu ostvarila značajne rezulatte u borbi protiv organizovanog kriminala u svim oblastima.
"Kriminal ne poznaje granice, zato naš odgovor mora biti snažan i jedinstven, kako na nacionalnom, tako na regionalnom i globalnom nivou", podvukao je ministar.
On je naglasio da je MUP zajedničkim naporima sa partanerima pokazao smo da se borba protiv korupcije i kriminala u Srbiji odvija žestoko i bez selekcije.
"Tokom prošle godine i u prva dva meseca ove godine zaplenili smo 122. 269 kilograma rezanog duvana i u velikoj meri suzbili krijumčarenje duvana u našoj zemlji", izneo je Stefanović.
On je dodao da tu ne ubraja posebnu akciju sa Poreskom upravom i drugim strukturama u kojoj je zaplenjeno 1.330 tona duvana.
"I to je bila jedna od najvećih zaplena, čini mi se i u Evropi”, rekao je Stefanović.
Precizirao je i da je tokom 2014. godine zaplenjeno oko četiri tone različitih narkotika u Srbiji.
Govoreći o finansijskim istragama, Stefanović je rekao da je jedinica za tu vrstu istraga u prethodnih nekoliko nedelja kadrovski pojačana, najavivši i tehničku pomoć tim ljudima koji se bave komplikovanim poslom sprečavanja "pranja novca".
Rekao je i da rezultati te jedinice u proteklih godinu dana govore da su sposobni i da je neophodno da i tehnološki i moralno budu više podržani.
On je najavio i da će krajem aprila u Beogradu biti održan međunarodni skup posvećen borbi protiv terorizma i ekstremizma, na kome će učestvovati i predstavnici Stejt departmenta i evropskih partnera MUP-a Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

277 prijava za krijumčarenje ljudi

Izvor: OkRadio.rs, 01.Apr.2015

Tokom prošle godine podneto je ukupno 277 krivičnih prijava protiv 516 lica koja su bila organizatori krijumčarenja ljudi, pokazuju podaci MUP. Prema podacima, samo u januaru i februaru ove godine 124 krivične prijave protiv 194 takvih osoba, Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.