Stefanović:Ukinuta uredba, predstavljaju nas kao monstrume

Izvor: B92, 09.Jan.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović:Ukinuta uredba, predstavljaju nas kao monstrume

Uredba o pomoćnoj policiji stavljena je van snage na sednici Vlade Srbije, potvrdio je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je ranije danas najavio da će vlada ukinuti Uredbu o pomoćnoj policiji i da ta policija neće biti formirana.

"Uredba evo već 12 godina postoji, a svi kažu da je štetna i mi ćemo kao vlada ukinuti tu uredbu i neće biti formiranja bilo kakve pomoćne policije", rekao je Stefanović poručivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istovremeno mladim ljudima iz Kriminalističko-policijske akademije da, nažalost, zbog pritisaka koje vrše Saša Radulović, Dveri i DS, MUP neće biti u mogućnosti da ih zapošljava.

Upitan zašto podleže tom pritisku, ministar je rekao da je prejaka hajka koja se vodi protiv vlasti "ne samo od tog dela opozicije, već i nekih medija".

"Predstavaljaju nas kao monstrume koji ne znam sta rade zbog toga što su oni i njihovi koalicioni partneri formirali to za šta nas otpužuju. Neće biti formirana pomoćna policija i kao što danas nema nijednog pomoćnog policajca, neće ga ni biti", rekao je Stefanović.

On je ponovo podsetio da je 2005. donet Zakon kojim se predviđa pomoćna policija.

"Nijedna vlast, nijedna vlada ni premijer nisu ga ukinuli, povukli ili promenili. Oni su doneli Uredbu 2006. godine, a mi nismo angažovali nikada nijednog pomoćnog policajca", rekao je Stefanović.

Ističe da je danas u MUP-u 4.000 pripadnika policije manje, nego 2014. godine, da se štedi, ali da je policija efikasnija.

"Da smo da smo hteli da stvaramo, kao što nam se spočitava, neku partijsku vojsku ne bismo imali 4.000 manje ljudi u policiji", podvukao je Stefanović.

"Oni su donosili Uredbu o pomoćnoj policiji, oni je formirali, a sada nas optužuju za to. A mi nikada nišmo angažovali nijednog pomoćnog policajca", kazao je on.

Pojedine opozicione stranke, uključujući DS, LSV, Pokret za preokret, ĐB i Dveri navele su ranije da Uredbom o pomoćnoj policiji vlada nastoji da zamaskira svoju nesposobnost, podriva instituciju policije i pokušava da formira paralelnu stranačku policiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukinuta uredba o pomoćnoj policiji

Izvor: Radio 021, 09.Jan.2017

Uredba o pomoćnoj policiji stavljena je van snage na današnjoj sednici Vlade Srbije, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...On je ranije danas najavio da će vlada ukinuti Uredbu o pomoćnoj policiji i da ta policija neće biti formirana. Naveo je da je uredba koja omogućava...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.