Stefanović: Uhapšen je visoki funkcioner UKP!

Izvor: Mondo, 27.Okt.2016, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Uhapšen je visoki funkcioner UKP!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je uhapšen visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije koji je odavao poverljive informacije stranim službama.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

On zbog istrage nije želeo da saopšti njegov identitet.

"Posebno velika opasnost je bila u tome što uprava Uprava kriminalističke policije predstavlja srž policije u borbi protiv kriminala i organizovanog kriminala", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Stefanović za televiziju Pink.

Kako se navodi na sajtu te televizije, kada je policija otkrila da je uhapšeni imao neprijavljeni kontakt i komunikaciju sa predstavnicima stranih službi, obaveštena je Bezbednosno-informativna agencija i on je praćen.

Prema Stefanovićevim rečima, uhapšeni je želeo da tim kontaktom obezbedi neku vrstu zaštite od pripadnika te strane službe.

U interesu istrage, Stefanović nije hteo da precizira o kojoj stranoj obaveštajnoj službi zapadne zemlje je reč.

"Tužilaštvo će pokrenuti postupak kada proceni da je trenutak, ali nema bojazni, jer je osumnjičeni pod kontorolom", rekao je on i dodao da je time poslata važna poruka da strane obaveštajne službe ne mogu u Srbiji da rade na način koji "nije oficijalan i ne predstavlja saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala".

VUČIĆ VELIKIM SILAMA: SRAM VAS BILO

Stefanović je dodao da će tek nakon završetka istrage imati više podataka o tome ko je sve učestvovao u pokušaju puča u Crnoj Gori i šta su bile namere tih ljudi.

"Opsežniju istragu radile su crnogorske službe, mi smo uočili delovanje ljudi koji pripadaju desničarskim organizacijama i koji su malo ekstremniji", rekao je Stefanović.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u Crnoj Gori, uoči nedavno održanih parlamentarnih izbora, pod optužbom za terorizam. Među uhapšenima je i bivši šef Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić koji se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STEFANOVIĆ POTVRDIO: Funkcioner kriminalističke policije zbog odavanja informacija stranim službama pod nadzorom

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je potrvdio da je uhapšen visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije koji je odavao poverljive informacije stranim službama. Stefanović nije želeo da iznese njegovo ime zbog dalje istrage...– Posebno velika opasnost je bila u tome što...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.