Stanje mirno, Srbi pojačali barikade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2011, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje mirno, Srbi pojačali barikade

KOSOVSKA MITROVICA -

Stanje na severu Kosova je i protekle noći bilo mirno.

Manje grupe građana su motrile na oba mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Srbi su i prošlu noć proveli na barikadama u Rudaru i Zupču, i kontrolisali sve puteve ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Iako ih je Kfor upozorio da barikade nisu način da se izražava nezadovoljstvo i bacao im iz helikoptera letke o tome, Srbi su sinoć doneli još šljunka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kamenja na barikade na mostovima i putevima.

Višednevno ometanje saobraćaja je otežalo snabdevanje severa Kosova osnovnim životnim namrnicama i gorivom, a taksi-prevoz ka centralnoj Srbiji je poskupeo.

Građani kažu da je nestašica "cena" za ostvarivanje njihovog cilja - za sprečavanje uspostavljanja vlasti Kosova na severu.

"Alternativnim putevima" saobraćaju uglavnom putnički automobili i kombiji, dok veliki prevoznici na mogu preko brda i po lošim kolovozima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanje mirno, Srbi pojačali barikade

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2011

Stanje na severu Kosova je bilo mirno i tokom noći između ponedeljka i utorka... Manje grupe građana su motrile na oba mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.Srbi su noć proveli i na barikadama u Rudaru i Zupču, i kontrolisali sve puteve ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.Višednevno ometanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Stanje na sjeveru Kosova mirno, Srbi pojačali barikade

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Stanje na sjeveru Kosova je i protekle noći bilo mirno. Manje grupe građana su motrile na oba mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mirna noć na severu Kosmeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2011, 09:41

KOSOVSKA MITROVICA -..Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, uz dežuranje nekolicine građana na barikadama na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i barikadama na putevima u unutrašnjosti...Kiša je tokom noći lila i usledilo je znatno zahlađenje što je otežalo dežurstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.